h

Talentencampus en zwembad

10 februari 2007

Talentencampus en zwembad

Op de vraag hoe de stand van zaken is schreef SP wethouder Ermers het volgende:

De plannen voor de Talentencampus hebben de laatste week veel aandacht getrokken. Aanleiding was de start van een bestemmingsplanprocedure. Daar was het plan voor de Talentencampus, zoals het er nu ligt, bij nodig. Maar dat plan is nog zeker niet af, is allerminst definitief en er is absoluut nog niet over besloten. Er is inmiddels al wel veel over gezegd en nog meer over gespeculeerd. Over het zwembad bijvoorbeeld. Tijd voor een kleine kanttekening.

Er blijken namelijk nogal wat verkeerde veronderstellingen te zijn waar het gaat om het idee het nieuwe wedstrijdbad in de Talentencampus te vestigen. Een idee dat is meegenomen uit een soortgelijk project in Heerenveen. Op het moment dat eind vorig jaar door de gemeenteraad het geld voor het nieuwe bad beschikbaar werd gesteld, kwam ook de vraag op naar de beste locatie. Bij het Golfbad zelf of iets verderop in de Talentencampus? Aan beide locaties zitten natuurlijk voor- en nadelen en die zouden in kaart gebracht kunnen worden. De ontwerper van de Campus heeft de mogelijkheid van zo’n bad maar meteen in het plan ingetekend. Wat er feitelijk gebeurt, is dat het Golfbad en de gemeente samen de beide locaties onderzoeken om binnenkort een afgewogen keuze te kunnen maken. Dan blijkt wel of het nieuwe bad (dat natuurlijk bij het Golfbad in beheer blijft) echt deel wordt van de plannen voor de Talentencampus of niet.

Zo wordt er door de stuurgroep van de Talentencampus nog voortdurend gezocht. Maar er komt wel steeds meer tekening in en ook de financiële haalbaarheid komt nu redelijk scherp in beeld. We gaan ervan uit dat we in het tweede deel van maart als stuurgroep kunnen besluiten over wel of niet doorgaan. Een besluit waar de gemeenteraad dan het laatste woord over heeft.

U bent hier