h

Goed gesprek SP en actievoerder Veerkamp over Herperduin

12 januari 2007

Goed gesprek SP en actievoerder Veerkamp over Herperduin

Op donderdagavond 11 januari heeft een delegatie van de SP-fractie bestaande uit Albert Arends, Paul Peters en Loet Wolff een gesprek gehad met Sjoerd Veerkamp, initiatiefnemer van de actie tegen de bosomvorming in Herperduin.

Het gesprek is bijzonder positief verlopen. Sjoerd heeft uitvoerig toegelicht hoe hij deze actie is begonnen en waar het toe heeft geleid. Hij gaf aan dat hij in principe hetzelfde doel heeft als de gemeente maar dat er een flink verschil van mening bestaat over hoe je dat moet bereiken. Sjoerd vertelde nooit de bedoeling gehad te hebben om mensen of politieke partijen te beschadigen, hij heeft dan ook niets tegen de SP. Sterker hij neemt afstand van degenen die kreten als “SP moordenaars”op de omgehakte bomen schilderen en van mensen die deze situatie politiek willen misbruiken.

Sjoerd vindt het vooral belangrijk dat er absolute duidelijkheid komt over het feit dat er voorlopig geen boom gekapt wordt en dat er rust komt. Eerst moet er volgens zowel Veerkamp als de SP met alle betrokken partijen gesproken worden en moet er gekeken worden of er plaatsen zijn in het bos waar een stuk bosomvorming wel mogelijk is. Zowel Sjoerd als de SP-fractie zijn van mening dat er een uitweg gevonden moet worden.

Aanstaande zondag zal Sjoerd Veerkamp in discussie gaan met Jules Iding in politiek cafe Zout (16.00 uur in de Groene Engel in Oss)

U bent hier