h

Jongeren op zoek naar GSM

29 december 2006

Jongeren op zoek naar GSM

Wat mij (Jan v.d.Doelen ) overkwam:

Jan den der DoelenNa een hele middag boodschappen doen voor de Kerst schrok ik me rot: Mijn G.S.M. zat niet meer in de houder. ‘s Middags in de stad had ik nog gebeld dus ik brak me het hoofd waar ik overal was geweest. Thuisgekomen belde ik mijn eigen nummer. Dat ging wel over maar werd niet opgenomen. De hele stad aflopen maar niets gevonden. Een schijnwerper gepakt, omdat het ondertussen pikkedonker was geworden.

Terwijl ik door het fraterspark richting stad liep kwam er hulp uit onverwachte hoek. In dat park staat het meestal vol met diverse groepjes hangers De meeste van die jongeren ken ik wel omdat ik hier regelmatig loop en een praatje met hen maak. Toen die jongelui mij zagen tobben in het park vroegen ze wat er aan de hand was en of ze konden helpen. Na mijn verhaal werd onmiddellijk door alle telefoontjes mijn nummer gebeld en werd er door iedereen gezocht. Binnen 5 minuten werd mijn G.S.M. gevonden.

Ik heb die jongeren hartelijk bedankt en beloofd dat als ze hulp nodig hebben ze aan moeten komen. Wie zegt dat hangjongeren alleen maar voor overlast zorgen vergist zich. Als je normaal met die jongeren omgaat krijg je zelfs ongevraagd hulp.

U bent hier