h

Vrijdagavond in jongerencentrum ’t Honk

11 juni 2006

Vrijdagavond in jongerencentrum ’t Honk

SP-wethouder Chris Ermers kreeg een brief van Agah Guven, 17 jaar en van Turkse komaf. Er was een probleem met de openingstijden op de vrijdagavond van Jongerencentrum ’t Honk. Gisteravond is hij maar eens met eigen ogen gaan kijken wat er aan de hand is.

Wethouder Chris Ermers

Succesvolle avond

Agah kwam wat later. Hij had net het eindexamen havo achter de rug en was nu volop aan het werk . Maar er waren genoeg andere jongeren om een praatje mee te maken. De zon scheen, er werd gevoetbald en binnen werd gekeken naar de wedstrijd Polen-Ecuador.
De vrijdagavond is traditioneel de avond voor allochtone jongeren. Maar er komen gelukkig ook heel wat autochtone jongeren. Vooral jongens maar toch ook de nodige meisjes. Als gevolg van het succesvol velopen PRIMA-plan is het op vrijdagavond steeds drukker geworden. De gezelligheid werd rondgesproken en het aantal bezoekers bleef stijgen.

Er zijn per avond twee jongerenwerkers als leiding. Met die drukte was een derde begeleider echt noodzakelijk. Maar Stichting Diagonaal die het jongerenwerk uitvoert, had geen middelen om die derde in te zetten.

Tien uur

Agah, inmiddels gearriveerd, legt samen met de jongerenwerkster Sirin uit wat het gevolg is. Met slechts twee begeleiders moet ’t Honk noodgedwongen om tien uur sluiten. Dat werkt zou je kunnen zeggen, want daardoor komen er veel minder jongeren. Wat eigenlijk niet de Chris Ermersbedoeling kan zijn natuurlijk. Maar dat uur minder maakt het allemaal een stuk minder aantrekkelijk. Bovendien, zegt Agah, tien uur is geen tijd om al naar huis om al de stad in te gaan. En dus wordt er meer rondgehangen op straat in plaats van bezig te zijn op ’t Honk. Vandaar zijn brief, aldus Agah. En of de wethouder daar wat aan wil proberen te doen natuurlijk. Uiteraard Agah, dat lijkt me zeker niet teveel gevraagd.

Chris Ermers
Wethouder Jeugd

U bent hier