h

In gesprek met jongeren over indoor skatebaan

12 juni 2006

In gesprek met jongeren over indoor skatebaan

SP-raadslid Lilian Marijnissen heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld over de reactie van de gemeente Oss op de handtekeningenactie die gestart is door jonge Osse skaters voor een indoor skatebaan. Oss kent al een aantal skateplekken.

 www.poelfoto.nl
Foto: www.poelfoto.nl

Hier wordt door de skaters ook dankbaar gebruik van gemaakt. In Nederland regent het echter vaak en dan is het onmogelijk om op deze plekken te skaten. Een aantal jongeren uit Oss is daarom een handtekeningenactie gestart voor een overdekte skatebaan.

Vorige week stond in Regio Oss een artikel over de actie van de skaters. Ze vertellen hierin enthousiast hun verhaal. Ook de reactie van de gemeente Oss was in het stuk opgenomen: “Als de skaters binnenkort ‘ns met een goed onderbouwd plan bij ons aankloppen, zullen we dat serieus gaan bekijken en onderzoeken hoe groot de behoefte is aan zo’n overdekte skatebaan”.

Lilian Marijnissen stelt dat deze reactie niet passend is naar een groep jongeren van 16/17 jaar. “Of een indoor skatebaan in Oss haalbaar is, valt voor mij op dit moment niet te beoordelen. Maar deze groep jongeren eens uitnodigen om te horen wat precies de wensen zijn en om eens samen te bekijken wat wellicht tot de mogelijkheden zou behoren, lijkt me een betere houding van de gemeente dan stellen dat ze eerst maar ‘ns met een goed onderbouwd plan moeten komen.”

Lilian Marijnissen vraagt de wethouder dan ook initiatief te nemen richting deze jongeren.

Weblog Lilian Marijnissen

U bent hier