h

SP in actie tegen het nieuwe zorgstelsel bij KBO/Rigom bijeenkomst

28 oktober 2005

SP in actie tegen het nieuwe zorgstelsel bij KBO/Rigom bijeenkomst

De SP heeft vrijdagmorgen 21 oktober actiekaarten tegen de nieuwe zorgverzekeringswet uitgedeeld bij een voorlichtingsbijeenkomst van het Rigom en de Katholieke Bond voor Ouderen in de Ruwaard.

Cees GrootVan actievoerder en SP-raadslid Cees Groot had de bijeenkomst wel strijdbaarder mogen zijn. “Ik geloof niet in de mogelijkheid dat mensen op een goede wijze een andere ziektekostenverzekeraar zullen kiezen. En ik heb grote twijfels of de mensen die al weinig geld hebben erop vooruit zullen gaan. De premies worden driemaal zo hoog en het is maar de vraag of de zorgtoeslag die mensen gaan krijgen deze premiestijging volledig zal compenseren.”

De mensen in de zaal waren er ook niet gerust op. Hoe gaat het allemaal verlopen, wat komt er op ons af, is het wel betaalbaar? Dat waren vragen die mensen hadden. Een aantal mensen was ronduit woedend. ”Het wordt één grote bureaucratische rotzooi”. Op de vraag wat we er tegen kunnen doen, had de SP gelukkig een afdoende antwoord: Doe mee met de actie Noodrem. De SP vindt dat de zorgverzekeringswet alsnog moet worden afgeblazen. Elke bezoeker kreeg dan ook de SP Noodrem kaart om in te vullen en op te sturen.

Het is net als met de Betuwelijn. Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald! Wilt u meehelpen met de actie Noodrem. Dat kan, bel of mail ons.

U bent hier