h

Ook Oss trekt aan de noodrem

8 oktober 2005

Ook Oss trekt aan de noodrem

Op donderdag 10 november word er een protesten informatie-bijeenkomst over het nieuwe zorgstelsel gehouden. De avond begint om 19.00 uur en wordt gehouden in het SP-gebouw aan de Linkensweg in Oss.

Actie NOODREM

Daarom willen wij 2 dingen doen: protesteren tegen deze slechte wet, en daarnaast: U goed informeren, wat je moet doen om verzekerd te blijven van goede zorg.

Wat is er mis met het nieuwe zorgstelsel?
Iedereen, arm of rijk, gaat dezelfde hoge premie betalen. Veel mensen moeten een zorgtoeslag aanvragen, wat enorme bureaucratie met zich meebrengt. De no-claim regeling maakt dat zieke mensen gaan betalen voor de teruggave aan gezonde mensen. Veel noodzakelijke zorg zit in de aanvullende verzekering, waarvoor mensen geweigerd kunnen worden.

Zorgverzekeraars gaan op de stoel van de arts zitten. Zo komt het voor dat mensen niet de behandeling vergoedt krijgen die de arts nodig vindt. Wil je naar het ziekenhuis om de hoek, dan moet je misschien bijbetalen omdat je verzekeraar er geen contract mee heeft. Het is een veel te ingewikkeld, bureaucratisch en niet sociaal stelsel!

Anneke de BresAnneke de Bres: “De avond is bedoeld voor de patiënten van Ons Medisch Centrum, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom. Met Dorothé Walraven, voorlichtster van het VGZ, schetsen wij de op handen zijnde veranderingen, waarbij we graag ingaan op alle vragen. Wij sluiten ons verder aan bij de Actie Noodrem. Het is toch van de gekke: het merendeel van de bevolking is tegen en toch dendert de kabinetstrein van het nieuwe zorgstelsel gewoon door. Wij roepen het kabinet op om alsnog af te zien van dit nieuwe zorgstelsel.”

Inmiddels heeft de SP in Oss huis-aan-huis 25.000 kaarten verspreid. Met deze kaarten kunnen mensen hun protest tegen het nieuwe zorgstelsel laten horen.

Trek aan de noodrem: Teken hier!

U bent hier