h

Demonstratie in Brussel tegen de dienstenrichtlijn

12 maart 2005

Demonstratie in Brussel tegen de dienstenrichtlijn

Zaterdag 19 maart vindt er een grote demonstratie plaats in Brussel voor een sociaal Europa. De Europese commissie wil een nieuwe richtlijn invoeren, de dienstenrichtlijn, ook wel de Bolkenstein richtlijn genoemd. Die geeft Europese bedrijven het recht hun diensten aan te bieden in elk land van de Europese Unie zonder zich daar te hoeven vestigen. In heel Europa leeft breed de angst dat dit leidt tot aantasting van de arbeidsvoorwaarden en sociale zekerheid.

Stop de dienstenrichtlijn!De F.N.V. organiseert bussen vanuit heel Nederland. Als S.P. steunen wij deze demonstratie en we roepen iedereen op om mee te gaan. De bussen zijn gratis voor leden van de FNV. Voor niet leden zijn de kosten 10 euro per persoon. Je moet je telefonisch opgeven voor donderdag 17 maart (op werkdagen tussen 800 en 17.30 uur) op het nummer 0900-9690. U kunt dan later terugbellen om te horen waar en wanneer uw bus vertrekt.

De demonstratie in Brussel is om 1400 uur tot ongeveer 1700 uur. Of er een bus vanuit Oss vertrekt is nog niet bekend.

De eerder aangegeven vertektijden zijn veranderd ivm regelgeving vanuit Brussel. Daardoor zullen de bussen eerder vertrekken.

Voor meer informatie kunt u bellen naar:
Willy Hoppenbrouwers tel 0412-626153
Wim van Dorst tel 0412-641512

Platform 'Stop de dienstenrichtlijn'

U bent hier