h

SP vóór verbouwing van het gemeentehuis

17 oktober 2004

SP vóór verbouwing van het gemeentehuis

De SP is vóór verbouwing van het gemeentehuis. Hieronder een interview met SP-fractievoorzitter Toon Voets.

 www.d-tv.nl
Foto: www.d-tv.nl

Toon VoetsToon, kloppen de berichten in de krant dat de SP vóór de verbouwing van het gemeentehuis is?
De SP is inderdaad vóór de verbouwing van het gemeentehuis.

Waarom moet het gemeentehuis eigenlijk verbouwd worden?
Er zijn twee belangrijke redenen. Ten eerste is er plaatsgebrek. Doordat de ambtenaren van Ravenstein erbij zijn gekomen en het Centrum van Werk en Inkomen bij ons intrekt, zijn er veel meer mensen op de werkvloer. De tweede reden is het werkklimaat. Doordat er veel meer apparatuur wordt toegepast dan in de tijd dat het gebouw werd gebouwd, is er sprake van overmatige warmteafgifte. Daar is het huidige klimaatbeheersingssysteem niet op berekend.’s Zomers is het er niet te harden…

Maar de gemeente had het Waterschapsgebouw toch al gekocht?
Dat klopt. Nu blijkt dat het voor de gemeente per jaar € 72.000 meer kost om twee gebouwen te beheren, in plaats van één gebouw. Bovendien kan de gemeente het Waterschapsgebouw voor een goede prijs verkopen. Al met al is het dus ook financieel gunstiger voor de gemeente om te gaan verbouwen.

Wordt het een luxe verbouwing?
Zeker niet. Er wordt niet verbouwd voor de bestuurders. Met sobere middelen wordt ons gemeentehuis aangepast aan de eisen van deze tijd. Bijkomend voordeel is trouwens dat de Osse burgers straks voor alle zaken in het gemeentehuis terechtkunnen.

U bent hier