h

Osse prominenten geven tegengas tegen actie Bernhoven

26 juli 2004

Osse prominenten geven tegengas tegen actie Bernhoven

Op donderdag 22 juli was het actiecomité 'Anna moet blijven' weer present bij de poorten van het ziekenhuis. Met een mooie folder met diverse prominenten uit Oss en Veghel zoals Jan van Drie, voorzitter van de Raad van Kerken en oud-burgemeester Eppo van Veldhuizen. De folder was het antwoord van het actiecomité op een ziekenhuispamflet waar gepleit wordt voor één nieuw ziekenhuis.

Met het opgeheven vingertje en met enige demagogie bezweren de specialisten dat het streven naar behoud van Anna op termijn het einde van de ziekenhuiszorg betekent in onze stad. Op een ludieke wijze hield het actiecomité de specialisten een spiegel voor.

Duidelijk werd nog maar eens hoe ver de specialisten af staan van wat de bevolking wil. Terwijl de mensen keer op keer hun instemming betuigen aan de actievoerders, gaan specialisten op een scherpe toon in debat met de actievoerders. In de folder legt het actiecomité nog eens uit waarom het waanzin is als Anna uit Oss zou verdwijnen. Behoud van het kleine ziekenhuis betekent minder bureaucratie, geen kapitaalvernietiging en zorg dicht bij de mensen op menselijke maat.

Loet Wolff, woordvoerder van het actiecomité: "We houden de sluitingsplannen al tweeëneenhalf jaar tegen. De minister acht concentratie niet noodzakelijk. De directie en medische staf zitten op een dood spoor. Er is geen politiek draagvlak voor nieuwbouw en verdwijnen van het ziekenhuis uit Oss. Wij houden in vol. In het najaar volgen nieuwe acties." Aldus een strijdlustige Wolff.

Dossier Ziekenhuis

U bent hier