h

Raad neemt SP-motie over Essent aan

26 maart 2004

Raad neemt SP-motie over Essent aan

Met uitzondering van de VVD hebben alle partijen in de Osse raad donderdag 25 maart een motie van de SP gesteund die de werkwijze van Essent afkeurt. In Oss is de laatste tijd veel rumoer ontstaan over de vaak torenhoge jaarafrekeningen en de slechte service van Essent.

In korte tijd kwamen er bij de SP ruim 140 klachten binnen over Essent. Het standpunt van de raad zal ter kennis worden gesteld aan Essent en het college van B&W is in de motie gevraagd om het Osse standpunt aan de provincie kenbaar te maken omdat die voor 30% eigenaar van Essent is.


Essent motie:

De raad van de gemeente Oss, in vergadering bij een op 25 maart 2004;
Overwegende dat inmiddels vele duizenden Ossenaren onaangenaam zijn verrast door hoge en onduidelijke jaarafrekeningen van Essent.

Verzoekt:

  1. De raadsgriffier om Essent in kennis te stellen van de ongerustheid van de Osse raad inzake de afrekeningen van Essent. De afrekeningen zouden duidelijker en overzichtelijker moeten worden. Klachten over de afrekeningen moeten door Essent klantvriendelijk en kosteloos worden opgelost.
  2. Het college van B&W van de gemeente Oss de problematiek rond de hoge en onduidelijke afrekeningen van Essent onder de aandacht te brengen van Gedeputeerde Staten van Noord Brabant.

Paul Peters
En gaat over tot de orde van de dag.

Namens de fractie van de SP,

Paul Peters

Dossier Essent

U bent hier