h

Solidariteitsmarkt op de Heuvel in Oss

27 februari 2004

Solidariteitsmarkt op de Heuvel in Oss

Zaterdag 6 maart wordt op de Heuvel tussen 11.00 en 16.00 uur de solidariteitsmarkt gehouden. Deze markt is een initiatief van het Osse comité ‘Red de solidariteit’, waarbij meer dan 30 organisaties zijn aangesloten. Van ANBO voor 50 plussers tot Stichting Emmaus, over één ding zijn al deze organisaties het eens: de opeenstapeling van recente bezuinigingen treft vooral die (groepen) mensen die toch al zo’n moeite hebben om het hoofd boven water te houden. De kloof tussen rijk en arm, gezonden en zieken, werkenden en niet-werkenden groeit.

Middels een handtekeningenactie protesteert het comité ‘Red de solidariteit’ tegen de gevolgen van dit beleid en pleit voor solidariteit met de minder bedeelden in de samenleving.

Voorlopig hoogtepunt van de actie ‘Red de solidariteit’ vormt de solidariteitsmarkt van 6 maart a.s. Op de Heuvel, tijdelijk omgedoopt tot solidariteitsplein, zal een tiental organisaties met kraampjes acte de présence geven. Zoals een aantal politieke partijen, de vakbonden, ouderenorganisaties, Vluchtelingenwerk Oss, PROTA en de Stichting Internationaal Vrouwen Centrum.

De markt wordt om 11.00 uur geopend door loco-burgemeester Iding, daarbij geassisteerd door scoutinggroep Dorus Rijkers. Er is een programma met sprekers, waaronder Jan Marijnissen (SP) en Jan Boelhouwer (PvdA), en muziek. In de loop van het voorjaar zullen alle ingezamelde handtekeningen en steunbetuigingen op passende wijze aan de regering in Den Haag aangeboden worden.

Dossier Red de solidariteit

U bent hier