h

Kriekeput blijft open door actie

25 mei 2003

Kriekeput blijft open door actie

Dankzij actie vanuit de bevolking is de Kriekeput voorlopig voor een jaar behouden. Weer eens blijkt dat actie kan lonen. Maar hoe moet het nu verder? De ‘Kriekeput’ is het enige openbare zwembad in de wijde omgeving.

Jan van der DoelenOmdat de jaarlijkse kostenpost van 300.000 gulden de voormalige gemeenten Ravenstein, Berghem en Schaijk te veel werd, besloten zij begin jaren negentig om het zwembad te verkopen voor 1 gulden(!) aan familie van Dijk van het Herperduin. Tevens kreeg de familie 1,1 miljoen voor onderhoud. Dat geld was al snel op. Resultaat: een verwaarloosd bad.

Toen bekend werd dat de eigenaar het bad dreigde te sluiten, stak er een storm van protest op. In de dorpen werd een actiecomité opgericht dat handtekeningen ophaalde. Ook de SP deed onderzoek in de dorpen.

Uiteindelijk is de volgende oplossing bereikt: De eigenaar draagt 65.000 euro bij, de gemeente Oss 20.000 euro en de gemeente Landerd 10.000 euro. Als de provincie meewerkt, en dat zal zeker gebeuren, kan het bad daarmee voor dit jaar open. De SP verwacht wel van de ondernemer dat het bad ook in de toekomst openbaar blijft. Jan van der Doelen, raadslid van de SP: “Dankzij de gemeente heeft de familie van Dijk goede mogelijkheden om hun bedrijf verder uit te breiden. En daar mogen de eigenaren wel wat voor terugdoen.”

Bekijk ook het persbericht van de SP over de Kriekeput (PDF-bestand)
Dossier Jeugd en jongeren

U bent hier