h

Bestuur TOP Oss aan de bal

7 mei 2003

Bestuur TOP Oss aan de bal

In de laatste raadsvergadering is op voorstel van de SP en VDG een commissie ingesteld die gaat kijken of betaald voetbal mogelijk blijft in Oss. Voor de SP zijn twee zaken zeer belangrijk. TOP Oss zal zijn eigen broek moeten ophouden als commercieel bedrijf. Ten tweede moet de sfeer van intimidatie en verdachtmakingen richting Osse politiek verdwijnen.

Tot nu toe is het immers de gemeente geweest die TOP Oss gered heeft. Het bestuur van TOP Oss heeft in financieel opzicht volledig gefaald. In enkele jaren is een schuld opgebouwd van meer dan drie miljoen euro (ruim 6 miljoen gulden!). Van de door de gemeente verstrekte lening in 1999 voor het stadion en de overname van oude schulden is sindsdien niet 1 euro afgelost. Op een jaarlijkse begroting van 2 miljoen euro lijdt TOP Oss een verlies van 500.000 euro. Kortom: wanbeleid!

Het bestuur moet nu zorgen voor een sluitende begroting. Vermogende bestuursleden kunnen daarin een belangrijke rol spelen. Ten tweede is het bestuur verantwoordelijk voor de supporters. Oneigenlijke druk van hun kant richting politiek zal het bestuur moeten voorkomen. Anders kan de democratie niet functioneren. Het bestuur is aan de bal.

Dossier TOP Oss

U bent hier