h

SP op de fiets naar Osse kernen

29 april 2003

SP op de fiets naar Osse kernen

Donderdag 1 mei stappen de Osse SP-raadsleden en wethouders op de fiets om nader kennis te maken met een aantal Osse kernen en het buitengebied. De dag is een van de eerste stappen in het plan van de SP om zich meer te gaan bemoeien met de Osse kernen.

Vooral na de samenvoeging met Ravenstein is dat extra actueel geworden. Om 10.00 uur vertrekt het gezelschap eerst naar de Rijsvennen waar uitleg gegeven wordt over de bosomvorming. Vervolgens gaat men naar Herpen waar met de dorpsraad gesproken wordt over specifieke Herpse onderwerpen. Daarna fietst men via Overlangel naar Ravenstein waar een ontmoeting is met de Heemkundekring en een stadwandeling.

Vervolgens wordt een stop gemaakt bij de oude Maasarm waar uitleg gegeven wordt over de Groene Dijk en het conflict tussen recreatie en natuur. De fietstocht voert daarna naar Haren waar met de Kernraad gesproken wordt over mogelijkheden van bebouwing.
Tenslotte wordt er in de Berchplaats in Berghem gesproken over het dorpsplan.

U bent hier