h

Jules Iding: "Gemeente mag jacht-contract niet verlengen"

8 augustus 2002

Jules Iding: "Gemeente mag jacht-contract niet verlengen"

Jules Iding heeft in een brief aan het college van B&W aangegeven dat de gemeente niet een nieuw contract mag aflsuiten voor de verhuur van de jacht op de Maashorst.

Jules IdingIn 1996 heeft de gemeenteraad met het aannemen van het samenwerkingsprogramma in meerderheid besloten de plezierjacht op de gronden in het bezit van de gemeente Oss te beëindigen en te kiezen voor beheersjacht.

Voor de bossen op de Maashorst was er in 1996 reeds een nieuw contract aangeboden en ondertekend door de jager, waardoor de plezierjacht op de Maashorst niet kon worden beëindigd. Contracten die in de periode daarna zijn verlopen, werden overeenkomstig het nieuwe jachtbeleid niet verlengd.

In het samenwerkingsprogramma van het huidige college, echter, is er over de jacht niets vermeld. Dat betekent dat het in 1996 ingevoerde jachtbeleid bepalend is voor het handelen van het huidige college. Het college is daarom niet gerechtigd om een nieuw contract af te sluiten voor de verhuur van de jacht op de Maashorst.

Het zal de natuur op de Maashorst ten goede komen en het is overeenkomstig hoe de meerderheid van de bevolking over de jacht denkt.

Dossier Milieu

U bent hier