h

Zondag 2 juni Elckerlyc Festival

21 mei 2002

Zondag 2 juni Elckerlyc Festival

Op zondag 2 juni vond in en rond speeltuin Elckerlyc voor de achtste keer het Elckerlyc Festival plaats. Vooral door het prachtige weer was het een festijn voor jong en oud wat zijn weerga niet kende.

Het gaat goed met de speeltuin die acht jaar geleden haar poorten opende. Onlangs werd de 250.000 ste bezoeker verwelkomd en de kinderen vinden het nog steeds een prachtige plek om te spelen. De speeltuin was een initiatief van de SP-afdeling Oss en is destijds met de financiële steun van duizenden ossenaren en de inzet van 200 vrijwilligers gerealiseerd.

Aantrekkelijk

De stichting heeft volop plannen om de speeltuin aan te passen en uit te breiden om daarmee aantrekkelijk te blijven voor de Osse jeugd. Het afgelopen jaar werden een nieuwe speelboot en een nieuw beheerdershuisje gerealiseerd. Het Elckerlyc Festival moest mede de financiën opleveren om de plannen te realiseren. Voor het festival was een speciaal comité gevormd bestaande uit de Stichting Speeltuin Oss, het KAKO, de Socialistische Partij en mensen uit de Osse horeca en popwereld. Iedereen, artiesten en medewerkers verleenden 2 juni belangeloos hun medewerking.

Activiteiten

In de speeltuinwaren vanaf 12.00 uur verschillende extra activiteiten voor de kinderen. Tegen een kleine vergoeding konden ze geschminkt worden, aan een slagwerkworkshop meedoen, enz. verder was er een poppenkast, knutseltent en er werden dans demonstraties gegeven. Nieuw dit jaar was een speciaal kidsskateparkoers. Ook liepen er clowns en andere acteurs door de speeltuin en in theater de Lachende Zon konden de kinderen leren hoe ze circusartiest kunnen worden. Scouting Oss maakte weer een spectaculeire atractie en verschillende kinderen konden zelf optreden.

Ook voor de ouders

Maar ook de ouders of begeleiders hoefden zich beslist niet te vervelen. Van 12.30 uur tot ca. 18.00 uur was er volop live-muziek van o.a. Babs van Balveren, het koor Eigenwijs, de Six-O-Matics, Virus (de schoolband van het TBL) en een band van de Sint Jansmavo. Daarvoor werd een podium op het grasveld naast de speeltuin opgesteld. Verschillende muziekstijlen kwamen voorbij, van Nederlandstalig tot het steviger werk. Daarnaast trokken er twee dweilorkersten door de speeltuin. Op een speciaal aangelegd groot terras kon wat gegeten worden.

Dossier Jeugd en jongeren

U bent hier