h

“Minister schuift besluit voor zich uit”

3 april 2001

“Minister schuift besluit voor zich uit”

De plannen van de ziekenhuisdirectie van het Sint Anna ziekenhuis om het ziekenhuis in Oss en Veghel te sluiten en een nieuw ziekenhuis te bouwen ergens in een wei tussen Oss en Veghel hebben dankzij het ministerie averij opgelopen. De minister heeft om een nadere uitwerking van de plannen gevraagd en schuift een besluit voor zich uit. Een tegenvaller voor de directie. Hopelijk komt van uitstel afstel.

Onder druk van de acties in Oss en Veghel ondervinden de plannen toenemende kritiek. De politiek in Oss en Veghel heeft zich al voor behoud uitgesproken. In Oss is de grens van 20.000 handtekeningen gepasseerd. Dat is meer dan het dubbele aantal handtekeningen dat vorig jaar is opgehaald tijdens de handtekeningen-actie voor het behoud van de Groene Engel.

Veghel op stoom
In Veghel is inmiddels op initiatief van de SP het actiecomité ‘Joseph moet blijven’ ook gestart met een handtekeningenactie. De eerste 1500 handtekeningen zijn inmiddels binnen. Duizenden kaarten zijn verspreid onder huisartsen en apotheken. Het leidt geen twijfel: ook in Veghel is men mordicus tegen.

Bezint voor u verder gaat
In een brief aan de directie heeft Jules Iding, fractievoorzitter van de SP in Oss, brandhout gemaakt van de plannen. Volgens het Streekplan van de provincie kan een ziekenhuis op het platteland niet. Een ziekenhuis hoort in de stad. Bezint voor U verder gaat, is het welgemeend advies van Jules aan de directie.

Dossier Ziekenhuis

U bent hier