h

GGZ- Oost Brabant: "Wij voelen ons overvallen"

7 februari 2001

GGZ- Oost Brabant: "Wij voelen ons overvallen"

Uit contacten met de GGZ Oost Brabant is het actiecomité duidelijk geworden dat de GGZ helemaal niet betrokken is geweest bij de plannen van de raad van bestuur van het Sint Annaziekenhuis om met het Sint Josephziekenhuis in Veghel tot één nieuw ziekenhuis te komen.

Een onbehoorlijke handelwijze van de raad van bestuur. "Wij voelen ons overvallen", aldus een zegsman van de GGZ. De GGZ heeft pas een behandelingskliniek (een zogenaamde multifunctionele eenheid) geopend op het terrein van het Sint Anna ziekenhuis.

Bij het Sint Joseph ziekenhuis is de behandelingskliniek in aanbouw. De Raad van Bestuur van de GGZ heeft zich nu op het standpunt gesteld dat als het ziekenhuis verdwijnt ook de GGZ kliniek in Oss en Veghel moeten worden verplaatst. Dit uitgangspunt zal de GGZ 'als ultieme voorwaarde' formuleren aan de minister, het College bouw ziekenhuisvoorzieningen, de ziekenfondsen en de ziekenhuisdirectie. Geestelijke en algemene gezondheidszorg vullen elkaar aan. Met name voor de specialismen neurologie, geriatrie, interne geneeskunde, psychiatrie en kindergeneeskunde is samenwerking van belang voor kwalitatief verantwoorde zorg.

Het actiecomité is het eens met de GGZ dat de huisvesting op een plaats de samenwerking en kwaliteit van de algemene ziekenhuiszorg en de geestelijke gezondheidszorg ten goede komt. Bovendien werkt het drempelverlagend voor de geestelijke gezondheidszorg. Het is te zot voor woorden als zowel het Sint Anna ziekenhuis als de GGZ uit Oss zouden verdwijnen.
Anna en de GGZ moeten blijven.

Dossier Ziekenhuis

U bent hier