h

Bernhoven, met twee benen op de Brabantse bodem?

24 november 2000

Bernhoven, met twee benen op de Brabantse bodem?

Er zijn vergaande plannen om de ziekenhuizen van Oss en Veghel te sluiten, en een nieuw ziekenhuis te bouwen, ergens halverwege. De SP vindt dat een slechte zaak. Een streekziekenhuis moet de zorg zo dicht mogelijk bij huis geven, goed bereikbaar voor iedereen. Zeker in het licht van de vergrijzing, maar ook voor het behoud van de verloskundige zorg thuis, en een goede samenwerking met de huisartsen. Zo'n ziekenhuis biedt zorg met een menselijke maat.

Door meer onderlinge samenwerking moet het mogelijk zijn om zowel in Oss als in Veghel het ziekenhuis open te houden. Maar de directie en sommige specialisten vinden, dat de twee ziekenhuizen te klein zijn; alleen in 1 nieuw ziekenhuis, kan de zorg voor deze regio behouden blijven, is hun mening.

De vraag hoe het nu verder moet, houdt veel mensen bezig. Daarom organiseert de SP een debat over de toekomst van ziekenhuiszorg in Oss en de regio. Agnes Kant, Tweede Kamerlid van de SP en de huisartsen van Ons Medisch Centrum zal verdedigen, waarom de zorg dicht bij de mensen moet blijven.

Ziekenhuis directeur, de heer Peters, en dr. Ruis, een van de Veghelse specialisten, geven aan, welke problemen daarbij opdoemen.
Verder worden uitgenodigd: gemeenteraadsleden, zorgverzekeraars, verloskundigen, huisartsen, verpleegkundigen, zwangeren, ouders met kleine kinderen, patiënten en hun vrienden en familie, ouderen, kortom: U.
U krijgt in de zaal volop de gelegenheid vragen te stellen en uw mening te geven. Zorg, dat U er bij bent!

Datum: woensdag 6 december as.
Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30
Plaats: Het Oude Theater, Spoorlaan, Oss -tegenover NS-station-

Dossier Ziekenhuis

U bent hier