h

‘Door ZOUT volg ik politiek beter’

28 augustus 2000

‘Door ZOUT volg ik politiek beter’

Een jaar afleveringen van politiek café Zout hebben inmiddels het levenslicht gezien. Reden voor een gesprekje met een van de initiatiefnemers en de vaste columnist Henk de Bruijn die in het dagelijks leven directeur van De Bongerd is.

Hoe vind je dat het gaat tot nu toe?
‘Ik ben dik tevreden, er komen veel mensen en ik krijg veel enthousiaste reacties van bezoekers die het gezellig en leuk vinden’.

Had je vooraf voor jezelf een bepaald idee hoe het zou worden?
‘Ik dacht dat het erg amateuristisch van opzet zou worden. Nu ben ik erg verrast door de professionele opzet van het hele programma. Het staat gewoon als een huis’.

Gebeurt er in Oss genoeg om iedere maand een column te maken?
‘Dat is geen probleem. Ik moet ook zeggen dat ik vroeger de politiek maar zijdelings volgde in de pers, nu volg ik dat met veel meer interesse. Natuurlijk hoop ik er iedere maand op dat in de laatste week nog iets spectaculairs gebeurt’.

De SP betaalt alle kosten, is de onafhankelijkheid wel gewaarborgd?
‘Absoluut, als columnist mag ik zeggen wat ik wil en ook in de redactievergaderingen speelt absoluut geen rol dat de SP geld steekt in Zout. Vroeger ben ik volleybalscheidsrechter geweest en ik moest ook wel eens een wedstrijd fluiten waarin mijn vrouw speelde. Ik floot dan altijd extra streng tegen het team van mijn vrouw om iedere schijn te vermijden. Ik heb het idee dat het in de redactie van Zout net zo gaat’.

Tot slot nog iets?
‘Ik hoop dat Zout nog lang op deze manier door mag gaan. De volgende Zout is op zondag 9 april om 16.00 uur in De Groene Engel. Kom eens kijken’.

Dossier Cultuur
www.politiekcafezout.nl

U bent hier