h

Vuurwerkvragen

20 januari 2007

Vuurwerkvragen

Na een eerste constatering van een rustige jaarwisseling bleek later dat er erg veel vernielingen waren aangericht.

Ook waren er verschillende klachten van geluidsoverlast.

Mari-Anne Marijnissen stelt dan ook de volgende vragen aan de Burgemeester als hoofd van de politie en aan de politie. Ook gaat Remy Poppe in de 2 de Kamer hierover vragen stellen

vuurwerk

1. Kunt u aangeven hoeveel schade er is aangericht en hoeveel gewonden er zijn als gevolg van afsteken van vuurwerk tijdens en rond de afgelopen jaarwisseling? Zo ja, kunt u daarbij aangeven hoe de schade (en de onkosten) en het aantal gewonden zich verhoudt tot voorgaande jaren?

2. Is er sprake van een veiliger situatie bij de afgelopen jaarwisseling dan voorgaande jaren? Kunt u in uw antwoord het legaal verstrekken van zwaarder vuurwerk betrekken?

3. Hoeveel illegale import aan vuurwerk is dit jaar onderschept? Kunt u aangeven of daarbij het aandeel zwaarder vuurwerk meer of minder is ten opzichte van voorgaande jaren?

4. Hoeveel klachten zijn er dit jaar gemeld over geluidshinder door vuurwerk? Kunt u daarbij aangeven of dit jaar meer of minder klachten over geluidsoverlast ten opzichte van voorgaande jaren zijn gemeld? Zo ja, kunt u daarbij aangeven of de geluidsoverlast ernstiger is geworden door legale verkoop van zwaarder vuurwerk?

5. Zijn er metingen verricht naar geluidshinder door afsteken van vuurwerk? Zo ja, kan ik inzicht krijgen in de meetresultaten?

6 Wat zijn de conclusies van de evaluatie van de nieuwjaarsviering?

Met vriendelijke groet,

Mari-Anne Marijnissen
SP raadslid

U bent hier