h

Kindertehuis Reek

28 september 2006

Kindertehuis Reek

Afgelopen dinsdag werd Jan Marijnissen bij het uitspreken van zijn algemene beschouwingen in de 2de kamer zéér kwaad over de toenemende bureaucratie. Hij staafde dit met een voorbeeld uit de buurt van Oss, en nam het op voor het voortbestaan van het kindertehuis in Reek.

Jan Marijnissen:

Ik ontmoet steeds vaker cynisme dat is voortgekomen uit ervaring, belevenissen van mensen die hen het vertrouwen hebben ontnomen dat het morgen inderdaad beter zal worden. Cynisme, soms oprechte moedeloosheid en zelfs regelrechte wanhoop.

Een voorbeeld. In het Brabantse Reek staat een huis voor kinderen met autisme. Het kinderhuis heeft in tientallen jaren veel ervaring en kennis vergaard en staat erom bekend deze kinderen erg goed te kunnen opvangen en behandelen. Ze doen dat ook nog eens voor zeer lage kosten. Uit heel Nederland komen kinderen daar naartoe. De Provincie Brabant sprong financieel steeds bij. Maar dat gaat nu stoppen. Waarom? Sommige kinderen komen uit Brabant. De kans is groot dat het kinderhuis daardoor in de problemen komt.

U bent hier