h

Osse SP-actie ‘Zoet moet!’ van start

24 maart 2006

Osse SP-actie ‘Zoet moet!’ van start

In de Osse binnenstad wordt a.s. zaterdag het startschot van de actie “Zoet Moet’ gegeven. Het is de bedoeling dat de komende weken duizenden actiekaarten verspreid worden. Met de actie ‘Zoet Moet’ wil de SP de regering aan haar belofte houden dat na een periode van bezuinigingen (‘het zuur’) in 2006 ook ‘het zoet’ komt. (+ update)

Zoet moet!Groei van de koopkracht voor bijna iedereen: deze belofte staat in schril contrast tot de berichten die de SP uit het hele land bereiken. Gepensioneerden, uitkeringsgerechtigden, ambtenaren, voormalig particulier verzekerden, gezinnen met kinderen boven de 18, arbeidsongeschikten, ‘anderhalf-verdieners’ en kleine zelfstandigen melden, er juist in inkomen op achteruit te zijn gegaan.

Het nieuwe ziektekostenstelsel maar ook hogere energiekosten en huren, minder of geen huur- of zorgtoeslag maken dat veel mensen aan het eind van de maand minder te besteden hebben.

De SP roept met de actie ‘Zoet Moet’ de regering op, haar belofte alsnog waar te maken en al deze groepen te compenseren. Via de actiekaarten en het Meldpunt Inkomen (op de website van de SP) wordt iedereen opgeroepen, de SP te laten weten of men meer of minder te besteden heeft. Deze informatie wordt verzameld en in de Tweede Kamer gebruikt voor de onderbouwing van de eis tot compensatie.

Update*** 25-03-2006

SP in het Osse centrum

De SP verspreide vandaag actiekaarten in het Osse centrum.

Meldlijn Inkomen 2006

U bent hier