h

Eerlijk duurt het het langst, professer stelt SP in het gelijk

12 september 2000

Eerlijk duurt het het langst, professer stelt SP in het gelijk

De PvdA heeft het voormalige college met de SP laten klappen omdat de financiën niet op orde zouden zijn. Een mening die ook fractievoorzitter Ras van het CDA te pas en te onpas verkondigde. Allemaal onzin blijkt nu volgens deskundigen. De financiële specialisten van de gemeente hebben laten weten de dat reserves van de gemeente dik in orde zijn.

Er wordt zelfs voldaan aan de maximale norm van de provincie. De jaarrekening van 1999 is onlangs goedgekeurd door de accountant en zonder kritiek door de partijen vastgesteld. Het CDA hield wijselijk haar mond en de PvdA schitterde zelfs door afwezigheid. Daarnaast heeft de SP professor van Dussen, emeritus-hoogleraar en oud-voorzitter van de Raad voor de Financiële Verhoudingen om een onafhankelijk oordeel gevraagd.

Hij noemt het beleid van het college waar de SP nog inzat 'ambitieus' maar niet ondeugdelijk. Zijn slotoordeel: 'Het in het verleden gevoerde financiële beleid van de gemeente Oss geeft geen aanleiding tot de conclusie dat dit onverantwoord zou zijn. Uit de stukken komt Oss naar voren als een redelijk financieel gezonde gemeente'.

U bent hier