h

Standpunten

A (5) B (10) C (1) D (3) E (3) F (4) G (4) H (1) I (1) J (3) K (4) L (4) M (5) N (1) O (3) P (8) R (4) S (10) T (1) V (3) W (6) Z (5)

Als de gemeente een taak of opdracht wettelijk niet hoeft aan te besteden, moet zij dat ook niet doen. Zo besparen we op aanbestedingskosten. De gemeente gaat alleen in zee met bedrijven en organisaties die zich gedragen als goede werkgever en personeel voldoende zekerheid en salaris bieden. Kleine ondernemers en sociale firma’s moeten meer kans maken op gemeentelijke opdrachten. Het uitvoeren van taken in eigen beheer wordt gestimuleerd.

Mensen hebben recht op een ongestoorde nachtrust. Wij zijn tegen nachtritten op het goederenspoor naar Elzenburg en zullen aandacht vragen voor de aanpak van de geluidsoverlast langs de A50 (Ravenstein!) en de A59.

De SP vindt ruimtelijke kwaliteit belangrijk en is van mening dat de gemeente daar eisen aan mag en moet stellen. Ook aan het aanzicht van woningen, al dienen de wensen van de bewoners daarbij wel centraal te staan. De mooie centra van Ravenstein en Megen waren allang verdwenen als iedereen zijn gang maar was gegaan. Goed ontworpen woningen, buurten en wijken gaan veel langer mee en zijn daarom duurzamer.

Er komt een gemeentelijke collectieve zorgverzekering met een volwaardig zorgpakket zonder eigen risico voor inkomens tot 130% van het sociaal minimum.

U bent hier