h
20 juni 2024

SP wil Zwaluwstraat open houden

Foto: SP

In de nieuwbouwplannen voor de Schadewijk tussen de Vijversingel en de Lijsterlaan wordt voorgesteld om de Zwaluwstraat af te sluiten. In dat geval wordt  de Leeuwerikstraat dus een doodlopende weg. Geen goed idee vindt de SP. De Merelstraat wordt hierdoor ontsluitingsweg. Deze weg gaat dwars door het nieuw geplande Koekoekspark. Kinderen kunnen daar dan niet veilig spelen.

Lees verder
19 juni 2024

SP uit zorgen over veranderingen bij Proeftuin Ruwaard en Ussen

Foto: SP

Per 1 juli dreigt de werkwijze van de proeftuin Ruwaard en Ussen te gaan veranderen. Bewoners die een indicatie hebben voor  dagbesteding, zijn vanaf die datum verplicht om dit af te nemen bij de proeftuin en niet bij andere organisaties. Een slechte ontwikkeling want op deze manier is de keuzevrijheid van deze mensen verdwenen.

Lees verder
14 juni 2024

Karakteristiek Vogelwijkje van de Delftse school moet behouden blijven

Foto: SP

“In de jaren tachtig was het beleid in Oss: eerst besluiten en dan doordrukken.” Aldus SP-raadslid Adrie Geerts tijdens de behandeling van het bestemmingsplan Spoorlaan/Zwaluwstraat. “Waarom niet geluisterd naar de bewoners en inzetten op niet slopen maar renoveren?”

Lees verder
24 mei 2024

Kickbokser Albert Kraus geeft startschot Tribuneloop 29 mei

Foto: SP

Op woensdag 29 mei zijn de straten van het centrum van Oss het decor van de Paul Peters-Tribuneloop. Kickbokser Albert Kraus, bekend als “The Hurricane”, komt naar de Linkensweg om het startschot te verrichten. Zijn zoon Gradus is in zijn voetsporen getreden maar heeft nu een toernooi in Japan. Anders hadden ze beslist samen het startschot gegeven!

Lees verder
13 mei 2024

Zandwinning Hamelspoel: "IS MIDDEL ERGER DAN DE KWAAL?"

Foto: SP

Koninklijke Smals NV wil de Hamelspoel in Herpen gaan gebruiken voor zandwinning. De SP verwacht dat dit veel overlast gaat geven voor de omgeving en vraagt zich af of het middel niet erger is dan de kwaal.

Lees verder
26 april 2024

SP-raadslid Marie-Therese Janssen geridderd

Foto: SP

Tot haar grote verassing is vandaag SP-raadslid Marie-Therese Janssen geridderd. Niet zozeer vanwege haar raadswerk, maar vooral voor haar tomeloze inzet voor de mensen die het moeilijk hebben en voor de ouderenzorg.

Lees verder
17 april 2024

SP-afdeling Oss kiest nieuw bestuur

Foto: SP

In een drukbezochte ledenvergadering koos de SP-afdeling Oss dinsdag 16 april een nieuw bestuur. Oud voorzitter Henk van Gerven werd onlangs gekozen als regiovertegenwoordiger in Noord-Brabant noord-oost. Deze functie gaat niet goed samen met het voorzitterschap. Jan Zoll, ook huidig fractievoorzitter van de partij in de gemeenteraad, volgt hem op.

Lees verder
21 maart 2024

Ook ‘Het Paradijs’ in Haren verdient een speeltuin

Foto: SP

In 2017 is gestart met de nieuwbouwplannen ‘Het Paradijs’ in Haren. Het wijkje is enkele jaren geleden opgeleverd en volledig bewoond. Het is een hechte kinderrijke buurt. Al vrij snel na de oplevering hebben inwoners bij de gemeente aan de bel getrokken vanwege het gemis van een speeltuintje in de wijk. Dit heeft niet tot een oplossing geleid.

Lees verder
9 maart 2024

SP voorstellen versterken democratie in regionale samenwerking

Foto: SP

De gemeente Oss werkt samen met andere gemeenten samen. Dit doen we om verschillende redenen, bijvoorbeeld omdat we samen meer kwaliteit kunnen leveren, of een betere prijs krijgen omdat we samen producten of diensten inkopen. Denk bijvoorbeeld aan de BSOB (belastinginning, WOZ-waarde bepalen), de GGD (Gemeentelijke Gezondheidsdienst), of bijvoorbeeld het Duurzaamheidsplein (De milieustraat).

Lees verder
21 februari 2024

SP en PvdA stellen kamervragen over enkel glas

Foto: colin maynard / unsplash.com

Woningen in de Wagenaarstraat en van Anrooijstraat van de verhuurder ERESM waren onlangs in het nieuws omdat een onbegrijpelijke manier de energie labels van hun woningen waren verhoogd. Bij hen is er op diverse plaatsen in hun woning sprake van enkel glas.

Lees verder

Pagina's