h
HISTORIE SP AFDELING OSS

1982-1986

In 1982 werden er opnieuw gemeenteraadsverkiezingen gehouden en we werden opnieuw beloond voor ons vele werk met een extra zetel. Onze afgevaardigden waren toen: Jan Marijnissen, Toon Voets, Jules Iding, Anneke de Bres en Jan van der Doelen.

De milieu-schandalen regen zich aaneen, dus er was veel werk te verzetten in de raad dankzij Diosynth, Philips, Ossfloor, Hofmans en Spuitgieterij Brabant. Ook is toen de eerste Milieu-fietstocht georganiseerd. Zelfs na eigen onderzoeken en diverse meldingen aan het adres van de gemeente, werden alle waarschuwingen in de wind geslagen. Dit kostte de gemeenschap vele miljoenen belastinggeld.

Demonstratie rondom het Hofmans-schandaal.Demonstratie rondom het Hofmans-schandaal.

Tevens is er in die tijd aktie gevoerd voor speelgelegenheid, omdat die of verwaarloosd, of in zijn geheel niet aanwezig was.

Ook op sportief gebied stond de SP zijn mannetje. In 1984 werd voor het eerst de jaarlijks terugkerende Tribune-loop gehouden en in 1985 werd FC de Tribune opgericht, die zich al die tijd al ophoudt in de hoogste afdeling van de NAVO-competitie (Na Arbeid Volgt Ontspanning).

Na het succes van de eerste Tribune-loop, in mei '84, neemt het aantal deelnemers in de volgende jaren nog verder toe.Na het succes van de eerste Tribune-loop, in mei '84, neemt het aantal deelnemers in de volgende jaren nog verder toe.

Arbeidersmacht heeft handenvol werk gehad om zo veel mogelijk banen te behouden bij de bedrijven waar ze aktief waren.

U bent hier