h

Kinderlintjes weer een succes

21 november 2015

Kinderlintjes weer een succes

Foto: SP

Vrijdag 20 november op de "Dag van de Rechten van het Kind" zijn er wederom SP kinderlintjes uitgedeeld. Dit initiatief van Lilian Marijnissen vond al weer voor de 9de keer plaats in het osse gemeentehuis. De jury bestond uit Alexandra Kooiman, Babs van Balveren, Léon Voskamp, Eric Horvath en Wim van Dorst. Burgemeester Wobine Buijs speldde de lintjes op en overhandigde de oorkonde aan de volgende genomineerden:

Daisy van de Broek  (15 jaar) voor haar inzet bij de dorpszeskamp, kindervakantieweek, en bij een bakkerij met personeel met verstandelijke beperking.

Jochem Osseman en Storm Janssen(11 jaar, BS Polderhof) Zij hebben een collectebus gemaakt, geld opgehaald voor kinderen met kanker en de KIKA RUN 5 km  hardgelopen.

Manon van Oss (17 jaar) heeft 3 jaar lang wekelijks een potje gekaart met een bejaarde dame van in de 90.

Jeugd Rode Kruis Oss e.o. 20 kinderen van 10 t/m 16 jaar die  bij veel activiteiten waaronder Serious Request meehelpen.

Aron Ulijn (15 jaar) duwt een rolstoel bij 4 daagse, helpt mee bij Kindervakantieweek en is jeugdscheidsrechter.

Ryco van Zundert (BS John F Kennedy). Vanwege 2 maal acute leukemie moest hij veel ziekenhuisbezoek, injecties, bijwerkingen doorstaan. Toch was altijd vrolijk en is hij een inspiratie voor klas en leerkrachten.

Groep 7A Bassischool Sterrebos. Zij namen enkele taken over van hun zwaar zieke congierge en om hem wat op te vrolijken stuurde ze hem iedere dag een leuk filmpje. Bijvoorbeeld allen bladblazend liggend op hun buik.

Alle winnaars van harte gefeliciteerd!

De muziek werd verzorgd door Dana van Bergen onder begeleiding van gitarist Arthur P.Levyssohn en de presentatie van de hele avond lag in handen van Carla Steenman.

De foto's zijn van Hans van der Poel

Foto: SP

Klas 7a van basisschool Sterrebos

 

Daisy van den Broek

Jochem Osseman en Storm Janssen

Manon van Oss

jeugd rode kruis oss

jurylid Alexandra Kooiman

Ryco van Zundert

Muziek was er van Arthur P Levyssohn en Dana van Bergen

 

U bent hier