h

FIETSENSTALLING SPOORLAAN OVERVOL

20 september 2015

FIETSENSTALLING SPOORLAAN OVERVOL

Begin vorige week stuurde SP-er Albert Arends een mail naar wethouder Wagemakers om door te geven dat de tijdelijke stalling aan de Spoorlaan overvol raakt, met de vraag of er nog mogelijkheden waren om dit op te lossen. Na deze mail kwam alles in een stroomversnelling.

Vanaf 24 september a.s. wordt de bewaakte stalling van de NS opgeknapt, wat ongeveer 6 tot 8 weken gaat duren. Gedurende deze periode wordt er naast het Oude Theater een tweede tijdelijke stalling (onbewaakt) gemaakt, waar de fietsen zolang als de verbouwing duurt, gestald worden. Na de verbouwing wordt de bewaakte stalling van de NS de eerste 24 uur gratis en daarna vijftig cent per etmaal. Scooters kunnen daar echter niet worden gestald. Voor de SP reden om tijdens de afgelopen raadsvergadering de nodige vragen te stellen. De antwoorden waren echter zo onbevredigend dat Albert Arends dit ter bespreking wil brengen in de eerstvolgende commissie Ruimte en daar gelijk de nota Fietsendiefstal aan vast wil koppelen.

De gebruikers, de beheerders (IBN) en de SP zouden het verschrikkelijk jammer vinden als de tijdelijke bewaakte stalling daarna moet verdwijnen. Allen zijn er van overtuigd dat de dan aanwezige capaciteit te weinig zal zijn, en we weer terugvallen op een vol plein voor het station.

Op dit moment wordt er een handtekeningenaktie gehouden en is er een Facebookpagina geopend met als doel de tijdelijke bewaakte stalling te behouden. Wordt vervolgd!

U bent hier